Monday, January 24, 2011

AYUH KEMBALI KE SEKOLAH, AYUH!

assalamualaikum semue :)

suda sarap?? *haha. walaupun aku tau ramai je lagi yang xbangun*
hari ni aku akan memulakan alam persekolahn , hehs bapak macam budak kechik je munyik kan? okayla, alam peruniversitian. okay2, alam peruni-ver-siti-an.haaa, sonang sikit korang nak membace dak? 
disebabkan first day sekolah, rasa macam excited sangat sampai xsabar nak pi kelas. semalam kul 8pm dah siap iron baju ngan seluar yang nak dipakai hari nie, pastue sangkut depan tempat tido and dah siapkan beg sekolah cantik2 and siap2, kul 10pm dah masuk tito sambil mesej kawan2 :-
"selamat malam, jumpe dekat kelas besok ye :)"
"eh, besok kite pegi sesame ye :p" 

and xsabar2 nak menantikan hari ni. hoyeah!!! kul 6.30 am bangun and mandi, solat semue.terus sarungkan baju dan seluar semue. pastue pakai stokin and and capai sling bag. duduk depan pintu *ni pagi lagi walopon kelas paling awal hari nie start kul 2pm*
HAHAHAHA..and hokayh!, itu semue tipu belaka, that's very not meeeee.*muke berkerut 14 sambil jari telunjuk ke kiri dan ke kanan manakala pergelangan tangan statik*

tapi betol la hari nie kelas start kul 2pm. and the best is subject Malaysian Histories. wow! first time belaja sejarah dalam bahasa omputih. woha! like it x2!!! (set the positivity thingy onlayh! in my mind) haa, aku kan amik engineering, mesti korang dok terfikir aikkk, budak engin pong belaja jugak ka sejarah2 ni? huiiiii, sekarang ni ha, engineers serba serbi boleh. bukan setakat sedut minyak manyak2 (petroleum), turap jalan *turap?? design lah!*, buat bangunan tingggi xingat dunia pastue xbuat lif (structural)..tapi macam best buat bangunan 200tingkat ke pastue naik turnu pakai tangga..woha! say no more to gym! ko exercise dalam bangunan opis ko tue je, tanam pokok kat laman rumah ko (environment) and manyak lagi lah. sejarah pong keno belaja jugok dak?? kata sayang malaysia *tiba2 teringat lagu bunga raya yang maha sadis..xmenaikkan semangat lansung.xmacam lagu jka ko fikirkan ko boleh, ko pasti boleh melakukannya..haa itu somangat jugak lerr*.so, belajar for the sake of knowledge lah, nanti kalo orang tanya sape perdana menteri pertama negara malaysia, kang ko tanpa segan silu dok cakap mahatma ghandi lak (sambil tepuk tangan & berlompat2 gajah..tanda ko rase ko dah jawab betul kununnya)...perghh, bapak stylo kan kalo cenggitu. hari tue jugak kene buang negara hantar dekat uganda pakai pelampong, pastue lucut kewarganegaraan..haa bestnyee kalo aku jadik PM macam tuh!

okaylah, aku rasa macam nak rest dulu and nak sedut semangat nak belaja lagi better dekat luar jap..papai eveliboli!




1 comment:

shakey said...

wah...semngt betui mamat nie!! :S
hahaha..
bagui2...
truskn smngt smpai akhir sem,cay...