Tuesday, January 25, 2011

PART 2 : MY HANDERPON PUN!

assalamualaikum semue :)

okay berbalik kepada kisah aku dan handset ye. selepas eden caj talipon tu dah melebihi had dia. kalo nak kira dah melebihi syarat dah dak? tapi bila ja aku on tepon terus die off afta 2,3 minutes. bengang aku! dah seharian cenggitu aku pun esoknye pi la kat kedai tue balik nak report. lepas tue baru dia cakap yang ni punya hanpon orang ada hanta, and dia jual dekat aku dowh! rasa diperkotak-katikkan, maka aku cakap aku xnak henpon tue, tukar yang same kaler tapi yang lagiiiiiiiiiiiiiii baru. memang xbagi muke arh time tu. lagipun sebagai pengguna memang hak kita nak yang first hand kowt! ceyh *tetibe aku emo sambil menaip ni ha*. so, die pun putar alam putar2 semue kedai (Btw, kedai tue seingat aku ada 4-5 buah je) , so xde choice. nak mintak duit balik xboleh ye adik2, maka die pun bagi yang ni, ni ha:-

cantik x? cantik x? cantik x?

aku mule2 wat muke ketat la 
"bro, ni saya punya ke? merahnye mane?.pink2 ni i x main hokay"
ayat belakang tue aku tambah je. aku macam pujuk gak la mintak tukar casing sebab serius aku xsuke kale ni. aku minx biru doe, pastue die cakap kedai die xdak..aku konpius gila. habis yang merah tue ko nak pi cari kat kedai orang nak tukar, sama lah kot. huarghhhhhhh!!! *jadik singa kejap..pastue bertukar jadik orang balik*
btw, aku xmenjerit pun kat situ. sorry, i've my pride okay, gile ko nak teriak2 xtentu pasal dalam shopping mall.

at last, aku amik gak la. makin lame aku tengok muke peniaga tu, makin menyirap darah aku. ceyh, cakap lebat kat depan tunduk2 je. cepporah!

so balik la ke rumah. sampai2, rest jap pastue aku tnya mak aku
                             aku: mak2, mak tengok ni kaler ape?
                             mak: PINK!
                             aku: *mencuka*
                             mak: kenapa pulak?
                             aku: merah xde, pink je ade, tapi xsuke. malu lah nak pakai :(
                             mak: *senyap sekejap*. erm, sekali tengok macam pink la, tapi kalo tengok betul2 LAH!, PURPLE rupanya. 
*saja nak amik ati and nok cover balik statement dia tadi*
HAHAHAHAHHHAHA, trimas la mak sebab jaga hati walopon agak terlambat di situ.
P/S : kami bercakap dalam dialek kelantan yerrr, ni dah dialih bahasa.

***********
bukak sem baru
tempat: UTP
time: bila2

scene 1: masa tunggu nak masuk kelas

"tweet, tweet SMS~"
mesej masuk.
mase tue tengah ramai2 dekat luar pintu kelas and kebetulan sebelah aku pompuan. so dengan berat hatinya aku keluarkan handset kesayangan aku ni
 and sejurus mata perempuan tue tengok dekat handset aku. aku pun cepat cakap2.."heheheh, PINK!.... *sambil menunjukkan hanset aku*"
P/S : sebelom orang bertnya aku memang akan inform awal2 sebab malas nanti takut derang macam "OMMJAYYY, PINK???? that's very not you..euwwwww..." hahaha



scene 2: masa nak call seseorang
       kawan laki: eh, boleh x ko tolong call mak cik ni? aku xde kredit lah
                 aku: okay, tiada rintangan. *aku slow2 kuarkan handset, and letakkan dekat     telinga and tekup handset ngan satu lagi
kawan pompuan: hafez, apsal call tutup telinga???
P/S : sekarang korang taw la kan kenapa aku tutup telinga..sebab xnak bagi korang nampak..HAHAHAHAH. 

p/s: aku ade satu kelemahan doe, aku punye problem aku selalu ambil kisah apa yang orang cakap, nak2 kalo yang negatif. macam aku buat pape mesti fikirkan apa pandangan orang lain terhadap aku, haa cenggitu la. *ohh, how pure and innocent i am* cerghhhh! hahaha
maybe ada baik buruknya. so, aku macam kalo boleh xnak tunjuk kan KE-PINKY-AN handpon aku ni ha. aku xde la allergic gila2 dekat PINK kaler sampai nak muntah pink hijau tapi aku xberape prefer, even baju pun, kalo sikit2 boleh la. satu lagi kalo pakai pink, it's quite daring for men to wear and kalo kulit ko putih, okay la, boley la. tapi kalo bnyak sangat makan kicap, haaa, kontra tu mak aihhh, dari jauh memang menyerlah *kelas ko maria*-(iklan ribena).
and mesti ko HOT gile lepas tue, bila ko jalan aje , mesti ada mata keranjang memandang and alhamdulillah mesti pahala ko bnyak hari tue, sebab mesti at least adalah punye yang kutuk ko. HAHAHAH

tapi, apakan daya nasibku..

to encik henpon,
kalau anda boleh berubah wajah, please change to any other colors except merah jambu.uhuk3. *ni nanges ke batuk???*






2 comments:

aRa (^;~) said...

kah3.. aq xpenah pon rse pelik tgk ko pkai nset pink.. :P

fez ismail said...

hahah, bengang aku ara. ada 3 anak dara mana ntah dekat susur gajah v3 tue ha. depa gelak doe tengok aku pakai henset pink..