Tuesday, January 25, 2011

PART 1 : MY HANDERPON

assalamualaikum semue :)

laporan cuaca dekat tronoh hari ni amat memberansangkan. cuaca sejuk macam dekat overseas plus aku turn on kipas bilik ke tahap *level* lima (5) . petang dah 2 hari hujan bunga di Kuala Lumpur (marah nanti ana rafalli), bukan2 dekat sini hujan bunga di Tronoh. hari pertama guruh, halilintar, pelakar bergendang -gendung *gendang -gendung ke gendang-gendut????* di langit gelap dan awan larat mendung. so, sejuk macam ada salju *salju????.huiii. sonata musim salju* je dekat dalam bilik. tanam stroberi neyh konpem hidoppp...perghhh.hahahah. lawaknye3!! nak gelak besar and tergoleng-goleng rasanya *muke tengah ketat sebenarnye sebab entri kali ni HOT bagi aku..seHOt meL0di NgAn FuHhH* lame dah x tulis kecik besar2 cenggini. iyaiyaiyaiya, mamposs ko apes!

okay balik kepada tajuk entri nye itu, hari ni merupakan hari ke-2 ye adik2 abang hafez bersekolah. sambil menggalas beg besar di belakangku *x bawak beg pun tadi---> pen sebatang, buku kecil sebuah jerr*hahaha. aku hayunkan langkah. tapi kelas kul 1 petang. pagi kol 10 tadi aku dengan kawan ada pi jumpe lecturer skojap sebab ada hal seket. hal tue xbesar mana pun , dan xde kecik mana pun. sedang2 mana pun.woha! best nye pakai ayat mana pun. 
dah selesai jumpe lecturer tu, maka aku dengan kawan pun menuju pulang ke tempat asal. so, tengah2 dok jalan sambil berborak kurang rancak (sebab tengah berjalan ye kawan2) di laluan susur pak cik gajah tue, aku bertembunglah dengan tiga (3) anak dara chanteqq bernama anonymous berlenggang kangkung mak inang menuju study..menuju study tue menuju ke kelas lah! bukan menuju katil ye @ menuju stado. 
tiba2, kuasa Allah yang menentukan, aku dapat mesej depan right in front of them (dalam 5-6 tapak kaki je bezanya). *tweet tweet SMS~~* hahaha, ringtone saya bukan macam tue ye kawan2..saje jeh tuh!

tiba2 dan tidak semena-mena , kawan aku cakap.
       kawan aku : weyh, budak2 tu gelak kat ko la
fez aka aku: pehal? *dahi berkerut 100*
                     kawan aku : derang gelak tengok hanset ko kaler pink
                                     fez aka aku: uih, yaka???

aku mula dok pikiaq, uihh mesti budak2 tadi dok pikir yang bukan2 and macam2
aramaKKKKKK!!!!!, guano kiro ni???
yang aku paling bimbang adalah KEMACHO-AN ku..
hahahahah! okayh, ayat last sekali tue dak ye kawan2..aku xsampaike situ pun cume aku fikir gelak la nak gelak la sebab hanset aku PINK KAREL. gelak lah3X!!!!
*mata mule berkaca, hingus mula berjejeran macam cendol panjang yang xrenti2 nak putus and sikit lagi nak sampai dekat bibir...tapi lidah panjang sempat menjilat l sedikit ..ouhhh, best nyeerrrr cendol asli!!!!*
okayh! satu lagi penipuan berlaku, jangan percaya itu hanya HIPERBOLA- bola yang tersangat aktif

***********
kembali kepada bisnes kita.

tahun : 2009
tempat: sebuah kampung di kelantan
jeritan anak2 ketakutan masih lagi belum berhenti. terdengar juga suara2 meraung kesakitan. semua tanaman habis musnah, rumah2 beratapkan rumbia semua ranap dan sekeliling kampung telah bertukar wajah, semue nampak kelam dan kelabu seperti padang jarak padang tekukur. bunyi deruman kapal terbang tentera jepun makin menghilang dan asap kepulan bom yang tebal dulu kian berkurang.


ceyh! bunyi macam zaman perang lak. hokay la, nak citernye pada tahun 2009, aku telah bertukar handset nokia sabun tu ha kepada nokia 5310. disebabkan tidak dapat menahan nafsu serakah pada waktu tue *time tu cuti semester break 1 bulan 20 hari*, so aku pun berhasrat nak beli talipon tuh di kelantan jugak *KB Mall* walopon aku tau dekat GreenTown Ipoh lagi mulah2. tapi tilak apa la sebab aku nak sangat2 handset baru. makanya aku pun pi lah KBmall tu ha. Kedai henpon dekat Kbmall pulak ada xlebih dari 10 so aku pun carik2 and survey harga. maka sessi nak berakad membeli pun dah nak bermula..huyaaa, bunyi macam nak akad nikah. so survey2. tapi aku dah set nak yang kaler merah cenggini

first kedai yang aku pegi xde kaler ni tetapi ade kaler ni ha:-


*menarik jugak derr, tapi ntah ler masa tuh aku xnak kaler nih ..nak yang merah hitam gak*
tapi aku xmo jugak. hati kecil aku cakap "jalan lagi cari2 dekat kedai lain!!!". aku pun jalan la 2,3 langkah pastue tanya2, alhamdulillah jumpa jugak yang kaler merah..tue pun the last and satu kedai je tue yang ada. ok deal! setel beli and aku pun balik..abang tue pesan, 

balik nanti charge dulu 8 jam pastue baru pakai talipon tu ha. aku pun ikt la. waktu aku beli tue, ada lagi bateri tapi kojap2 dia padam.so kena turn on balik, 2, 3 minit pastue mamposs balik..and begitulah perlakuan hanset tuh sampai la aku pun fikir.."ouh, ni dah nak abis baterry ni..xpe balik t caj la 8 jam"..balik tue, aku caj kul 7pm sampai subuh besoknye ye adik2..betapa sayang nye aku dekat talipon murahan ni.

tetapi, apakan daya..memori hitam is about to begin.uhuk2!!

okaylah,
nantikan episod seterusnya pada minggu akan datang pada jam dan waktu yang same!
salam hormat dam selamat malam faizal tahir









1 comment:

elly said...

ni same cam hp elly dulu taw ;p