Thursday, February 24, 2011

Hoyeah! Sangatlah Semangat!

assalamualaikum semue :)
hari nie ada due benda yang drive me to be happy!

1. petronas sangatlah baik, masukkan duit :)

2.sebab semangat memuncak semalam due to kejayaan seseorang :)

yang pasal scholar tak payah cerite lah. semua tahu kot, kalo duit dah masuk, dunia yang gelap pun boleh jadik cerah. ada orang cakap money can't buy everything. mungkin betullah tapi with a certain condition. Contoh kasih sayang mak bapak-even kalo first gaji aku nanti aku laburkan untuk parents aku and bulanan aku kirim wang, kalau nak kumpul2 sampai bila2 pun takkan terbalas semua benda yang depa dah lakukan untuk aku. and adalah lagi tapi percentagenye amatlah kochiq.  Yang lain aku tak rasa duit tak boleh beli. pendapat aku lah. ada je orang jual agama sebab duit.berlaku ye, benda ini tak tipu.
ini seribisss. 

nak cerite yang nombor dua. haa, semalam aku ada tengok dekat aku punya top news dekat FB, huiii masa tue happy tak terkata sebab kawan aku punye abang @ abang kawan aku untuk memudahkan sape2 yang fail BM mase SPM 
*huu sarcastic, saje jeh! jangan terasa ye*,
makna kata aku ada kawan pastue abang dia tue aaa. subjek sekarang adalah abang die. huhuhu. bro tue dah dapat kerja dah dekat PGB Paka. 
ape tue PGB? PETRONAS GAS BERHAD. haaa, perghhh menarik tuh, lepas tue tengok pulak kawan2 die smua dok cakap dapat dekat PGB Kerteh, PGB Gebeng. huiiiii seribisss aku macam nak je join dorang. walaupun turn aku x sampai lagi, tapi kejayaan diorang tue yang boost semangat aku untuk terus belajar and performing well in my studies, mastering general knowledge, learning soft skills as well as technical skills.
tumpang gembira dengan kejayaan orang lain takde salahnye dak? huhu. 
memang lepas aku bace pasal ni, aku terus inform kawan aku, Fatin Najwa @ Ateyn via Black berry.huiii xdak ah, gtalk jerr. sanggup doe.haha. kenapa aku inform die?
sebab die pun macam kenallah walaupun tak rapat sebab kawan aku adalah kawan yang die kenal jugak. and abang kawan aku adalah senior sekolah die. ngeee~ tue laju bagitahu die. share happy same2 and semangat same2.
untuk diri sendiri, belajar lebih kuat and keep motivated fez. wishing your dreams come true- which is to be a part of PETRONAS' family. insyaallah :)

1 comment:

fadhdeela said...

bestnyer duit dah masuk erk..hihihi belajo rerajin erk :P

Meh singgah: Tak beri kemanusiaan langsung!!!