Tuesday, May 31, 2011

UNTITLED STORY.

Assalamualaikem semue :)


Cerite bermula.
Aku? aku, kalau aku sedih ke, bosan ke, marah ke. The remedies are samaada aku tido, mandi dan menulis. Aku ada dua tempat menulis, satu dalam buku silver, satu dekat sini.
Honestly, aku lama dah nak tulis pasal ni. Lameee sangat. Tapi lepas consider all factors, it's just a no use for me to share with u guys. Somehow, hari ni aku share.

The thing that i'd regret the most up to now pada usia sekarang, 21 tahun sebagai seorang student universiti adalah aku tak ada kawan baik, bestfriend satu orang pun.
 Aku bukan kera sumbang btw.
 i have a bunch of friends but not bestfriend whom i can share everything.
After 4 years being in UTP, i just don't have one. 
and it does.
masa di sekolah dulu, aku ada seorang kawan baik lelaki and it just faded away lepas kitorang masuk universiti.
 He was my bestfriend. 
I used to live in a  boarding school and was away from my family. 
So, aku develop dan membesar bersama kawan2 sekeliling je. 
Semue benda yang aku rasa aku boleh share, aku share dengan dia.
 aku bukan jenis yang terlalu open untuk cerite segala benda dekat semue orang. 

Untuk certain people yang pernah tanya soal family, status aku, and banyak lagi.
 This is the reason why i opt to choose not to share with you guys before sebab aku bukan yang jenis open anf feel free to talk about privacy.

Dulu, kalau aku ada masalah, kira adalah orang yang sanggup dengar dan bagi support. 
sekarang aku x expect benda tue berlaku lagi sebab i'm not a teenager and at that point of time i was a boy.
Now, i'm a guy.
Apa yang aku rasa kurang adalah bila mana aku memang morally down and unfit, aku takde someone that i can talk to. 

Aku ada sorang kawan perempua.
 Siti Zunaini nama dia.
Dekat India sekarang, ambil dentistry. 2015 grad insyaallah.
Aku kalau aku betul2 need someone.
 Betul2 problematic gila la,aku akan gtalk dia and mintak pendapat dia. Tapi nampak la aku ni jenis yang selfish, bila time susah aku akan gtalk dia. cerite2 masalah aku, die dengar je. and dia akan bagi nasihat. Tapi bila aku happy, seriously aky takde gtalk dia ke ape ke. I'll try to change.
She is my forte.

Sebab dekat UTP, aku takde orang yang aku boleh nak pi cari and boleh duduk bersembang bercerita pasal masalah aku. 
Sebab tu lah aku cakap, bila mana aku ada problem, aku akan diam, tido atau mandi.
I just don't have a companion .
Walaupun 4 tahun.

Kawan aku pernah cakap, if you feel the burden, just let it out. 
Somehow, i do not know to who and with whom i can share.
Single dot.









4 comments:

aRa (^;~) said...

uwaaa..
hafez, xpe! aku ade.. ;)

fez ismail said...

Haha, ara. sorry ar aku bukan motivator ko yang baik. hahaha

aRa (^;~) said...

haha.. spe kate??
kau lah motivator aku fez..
aisey, rase mcm selfish plak..
ble de probs je bru gtalk ko.. T_T
maap la ye.. ;)

the mimie said...

sedih aku dgr mu wt ayat gtu...aku ado pih