Tuesday, May 24, 2011

OF CHANCES AND OPPORTUNITIES.

Assalamualaikum semue :)


Semalam aku bertiga bersama-sama syamsul faiz dengan fareez akmal (wow name penuh lagi aku kasih), kitorang pergi Jaya Jusco Ipoh tengok wayang.
Nur Kasih
btw, aku xpernah ikut pun cerite series dia. Tapi tengok semalam kire faham lah.
Mula2 tue segan jugak lah sebab ye arr anak muda laki lak tu tengok cerite NK. tapi takpe kate nak support local industries. Hahah
So tengok lah. Aku agak terpanar jugak lah dengan cerite tue. Nampak sweet gile bhai Adam ngan Nur. Aku kalau boleh nak jadik macam depa. Memang understanding habis lah. 
Ye saye taw hidup berumah tangga xde la manis sepanjang masa.
 Ada mase bergoncang gak la tangga rumah tue.
 Tapi xnak la jadik macam orang kata apa.
Seblom kawen, bersayang-sayang
Smase kawen, berkompang-kompang
Slepas kawen, berlempang-lempang, bersepak terajang.
Tak nak dowh. Serius xnak.

Aku nak appreciate wife aku to the fullest. 
Ye ar, dengan die je la nanti ko nak share perasaan, luahan perasaan 
and hadapi mase2 pendewasaan bersama2. Kawan karib sehingga ke akhir hayat insyaallah :)

sapekah wanita itu?
tiada siapa yang tahu. mungkin anda yang bace blog ini?
Mungkin. sape boleh kata kan?
tapi reader entry ni mestilah perempuan baru boleh jadi isteri aku.
Gwa nak ada zuriat bro
nak tengok Hafez & Wife Associates nanti.

Pasal peluang ke-2, aku taw bukan semue orang ada chan nak dapa peluang ke-2 ni. Jarang der. we are prone to death at anywhere. My HSE lecturer said, you go to work to die.
it is a hard truth. Dekat mana2 je. Tapi aku harapkan aku berkesempatan untuk balas jasa Parents aku, berbakti dekat family and orang2 yang banyak jasa dengan aku. Nak jaga wife aku and nak tengok anak-anak aku membesar depan mata aku. Yang penting aku nak tunaikan dulu tanggungjawab aku sebaik mungkin.Lepas semue tercapai, Aku redha.


2 comments:

mr.syazwan said...

jasa ibu bapa dan family patut di balas baru hidup kekal

F
U
U
U
Y
O
O
O


=_=

fez ismail said...

Haha wan, betul2. Baru berkat hidup dak?? Hehe