Saturday, July 2, 2011

METAMORPHOSIS.

Assalamualaikum semua :)

Mood: Happy sikit and kosng sedikit
Lagu: Take You There-Sean Kingston


Lama dah aku x update blog kan? Lame lame. 
Aku banyak baca blog orang je, usha2/blogwalking sikit. Huhu, itu je la yang termampu sebab kadang-kadang mood tu tak datang.
Setuju x kalau aku cakap people resist to change?
Macam bila ko dah biasa dengan keadaan sekeliling ko, dengan kawan-kawan ko.
 and suatu masa yang entah bila, soon you have to move for a betterment, takpun perhaps it is a requirement.

Personally, aku experience benda ni dah dua kali, yang memang paling besar la ni aku kabo. Yang kecit-kecit aku rasa banyak je. Trivial things i do't want to talk more and elaborate in a lengthy explanantion ya. Huhu
First time, masa habis UPSR yakni bila mana ko dah habis darjah 6 nak ke tingkatan 1. Tapi aku x sedih nak berpisah dengan kawan-kawan. Ada la sikit tapi x sebanyak kesedihan aku bila aku terpaksa berpisah dengan cikgu matematik aku. Huhu. Nak je aku mintak dekat Allah suh berhentikan masa camtu je, biar aku darjah 6 je. Aku nangis jugak kot,HAHAHA. btw, ni contoh student yang baik ya. HAHA, sebab sampai aku sekolah menengah tu, aku trace balik dia sampai la dia berpindah sekarang lost contact. 
Ye lah muda2 dulu i takde tepong kawang-kawang.
Form 4 baru merasa pakai henset.

So, masuk sekolah menengah form 1 adalah masa yang paaaaaaaaling panjang aku rasa, seperti jam merangkak-rangkak baby tu. lambat gile rase.jadik junior balik la katakan. tengok senior macam respect gila ah sebab takut kena ragging. HAHAHA
. Lame2, makin cepat lak rasanya, tambah2 after Form 3, ha sampai ke sudah cepatnya. At last form 5, lagi sekali aku rasa pedihnyeeee nak berpisah dengan kawan-kawan. Maybe sebab ko makan, minum, tido, bermain, belajar bergaduh dekat tempat sama. Pusing-pusing asrama semua, jumpa muka tu jugak. Toleh kiri, toleh kanan, ha orang tu jugak. So macam dah adik-beradik. Tapi aku x sempat bid farewell in a proper manner waktu form 5 sebab nak kemas buku, pakaian semua tu. so jumpa sikit je kawan-kawan.

Bila dah masuk universiti, meet new friends, make new friends. Tapi dekat uni ni best. hari2 buat kawan baru. Uni kan besar, masuk event ni, jumpa kawan baru, keluar makan dengan orang ni, dia bawak member dia, so kenal kawan baru. masuk team projek ni jumpa kawan baru lagi. Memang universiti ni memang haha.Tapi paling best coursemates aku yang seciput tu, disebabkan kuantiti yang kecik maka jadik rapat macam adik beradik dah gamaknya.
Itu yang buat aku bangga.
So, bulan 10 ni kitorang akan ambik haluan masing-masing untuk menjadi Intern companies2. Ada yang dapat Schlumberger-Top oil and Gas Comp. Ada yang dapat pergi TU Graz, Austria, ada yang pergi consultant and banyak lagi lah :) 
Im Happy for you guys. each one of you deserves it :)


So, sekali lagi aku kena berpisah dengan kawang-kawang.
I don't mind in making new friends, that's what i love.
I don't mind in enlarging my comfort zone, i would love to do it.
tapi saya rasa x selesa bila mana saya dah terbiasa dengan keadaan dan suasana tu,
then i have to be apart with them.
i resist to change.

sebab apa?

SEBAB
 SAYANG!!!
huhu




2 comments:

aRa (^;~) said...

ko syg x nak tinggalkan aku??? :D

fez ismail said...

x pulak. hahaha