Sunday, November 20, 2011

SO POLITICS! ><,

Assalamualaikum @ Hello :)

Honestly, this is just my point of view as I'm telling all the readers prior to read my entry. Kut2-lah ada yang tak setuju ke nanti kan. Talking about politics in Malaysia, rasanya semua pun tahu kan yang if not by the end of this year or early next year we will be having an election again & I'm already eligible to ballot which party that deserve my vote. Up to now I'm still a Neutral-ist. Tak undikan tanggungjawab negara. Nak undi tak tahu yang mana. ==!
Tapi kan...
Perasan tak, nak dekat je pilihan raya maka banyak lah yang nak pancing undi. OK.
Semua orang pun tahu. #Stereotyping.
Nak undi mesti kena pancing. Sampai ada yang sanggup tanam tebu tepi bibir.
Lepas tu, another thing kalau dekat Malaysia ni mesti nak pinpoint masalah opposition, which is in general is good. Because you'll know what's your weaknesses. #inevitable.
Tapi kadang2, sebab sanggup nak jatuhkan parti lawan ada je issue yang kadang2 rasa muak dah nak dengar/layan. 
Eg: Kes Liwat DS Anwar Ibrahim.Berbulu telinga duk dengar tahu?
 And the other thing which I found so obvious is among Malays tu yang sakan dok kau kata kat aku, aku kata kat kau. Bagus sangatlah tu.
Sampaikan up to a certain degree surau masjid jadi dua. Surau hijau satu, surau biru satu. Kampungnye satu saje. Pastu, kalau sekampung sanggup tu tak bertegur sapa and ada siap buat fatwa lagi kalau mati besok, kalau undi PAS confirm masuk syurga. That's one thing. Lagi satu, dengar pun rasa macam eh dia ni biar betul. Siap cakap kalau mati, nanti bulan yang dekat PAS tu boleh menerangi kubur, kalau undi Dacing nanti jadi gelap kubur sebab Dacing kan Dark Blue. #I'm not saying I'm Pro UMNO or anti PAS here.
#Astaghfirullah. Come on people. I'm not talking rubbish, this is what I've heard and seen. you gotta be kidding kalau boleh jatuhkan hukum sape masuk syurga & neraka. Dekat Malaysia ni je ada PAS and UMNO ni. Jangan menjadi Jumud kerana taksub. Don't be too extremist.


Please don't bother too much pasal colour biru, hijau, merah semua tu. Itu semua kepentingan politik. Semua nak hak memerintah. I don't care who's running the country PROVIDED you're Muslim and bring the country for betterment. Kalau nak ikutkan dreamed party memerintah yang aku nak. Aku nak yang membangun secara ukhrawi and duniawi. So masing2 improvelah belah situ. Nak membangun tapi islam kat belakang. Bagus sangat lah tu.
Why are we wasting our time on criticizing you & me too much till we're preoccupied of what we've to do. Kita duk pum pam pum pam salahkan masing-masing. Semua nak menang. Tapi bangsa lain duk sibuk improvising their race.
Tengoklah ekonomi Malaysia siapa juara? Yang paling miskin siapa? #thinkwisely
Kalau sibuk duk kritik, taraf hidup naik okay le jugak. At least nampak lah hasil.
Maafkan saya kalau pandangan saya ini mengguris hati sesiapa. I'm 21, not too matured enough in politics BUT just so you know that ada orang macam saya pun berfikir exactly like me.

That's why people always say there is nothing to do with politics as it's good but it's the politician who are not doing it right.

No comments: