Tuesday, May 31, 2011

UNTITLED STORY.

Assalamualaikem semue :)


Cerite bermula.
Aku? aku, kalau aku sedih ke, bosan ke, marah ke. The remedies are samaada aku tido, mandi dan menulis. Aku ada dua tempat menulis, satu dalam buku silver, satu dekat sini.
Honestly, aku lama dah nak tulis pasal ni. Lameee sangat. Tapi lepas consider all factors, it's just a no use for me to share with u guys. Somehow, hari ni aku share.

The thing that i'd regret the most up to now pada usia sekarang, 21 tahun sebagai seorang student universiti adalah aku tak ada kawan baik, bestfriend satu orang pun.
 Aku bukan kera sumbang btw.
 i have a bunch of friends but not bestfriend whom i can share everything.
After 4 years being in UTP, i just don't have one. 
and it does.
masa di sekolah dulu, aku ada seorang kawan baik lelaki and it just faded away lepas kitorang masuk universiti.
 He was my bestfriend. 
I used to live in a  boarding school and was away from my family. 
So, aku develop dan membesar bersama kawan2 sekeliling je. 
Semue benda yang aku rasa aku boleh share, aku share dengan dia.
 aku bukan jenis yang terlalu open untuk cerite segala benda dekat semue orang. 

Untuk certain people yang pernah tanya soal family, status aku, and banyak lagi.
 This is the reason why i opt to choose not to share with you guys before sebab aku bukan yang jenis open anf feel free to talk about privacy.

Dulu, kalau aku ada masalah, kira adalah orang yang sanggup dengar dan bagi support. 
sekarang aku x expect benda tue berlaku lagi sebab i'm not a teenager and at that point of time i was a boy.
Now, i'm a guy.
Apa yang aku rasa kurang adalah bila mana aku memang morally down and unfit, aku takde someone that i can talk to. 

Aku ada sorang kawan perempua.
 Siti Zunaini nama dia.
Dekat India sekarang, ambil dentistry. 2015 grad insyaallah.
Aku kalau aku betul2 need someone.
 Betul2 problematic gila la,aku akan gtalk dia and mintak pendapat dia. Tapi nampak la aku ni jenis yang selfish, bila time susah aku akan gtalk dia. cerite2 masalah aku, die dengar je. and dia akan bagi nasihat. Tapi bila aku happy, seriously aky takde gtalk dia ke ape ke. I'll try to change.
She is my forte.

Sebab dekat UTP, aku takde orang yang aku boleh nak pi cari and boleh duduk bersembang bercerita pasal masalah aku. 
Sebab tu lah aku cakap, bila mana aku ada problem, aku akan diam, tido atau mandi.
I just don't have a companion .
Walaupun 4 tahun.

Kawan aku pernah cakap, if you feel the burden, just let it out. 
Somehow, i do not know to who and with whom i can share.
Single dot.









Friday, May 27, 2011

ONE TICKED AWAY.

Assalamualaikum semue :)


It is a friday morning. kelas tade, sebab lecturer is away, ada hal. Tapi aku ada kerja event kejap lagi.
bercerite pasal cepatnye masa berlalu. Aku perasan mule2 perasaan cenggni datang, yes it was happened before. masa aku tingkatan 3, PMR. dari hari ke hari aku rase cepat gile bhai masa berlalu. waktu form 1 ngan form 2, aku rasa jauh gile perjalanan aku nak habiskan sesi persekolahan till form 5. 
Tapi percayalah once u have accustomed to a place, you feel enjoy with it.
 Ko rasa sekejap gileee 5 tahun tue, and soon you just gonna miss it.
upper form lagi lah, denag 10 subjek and dengan kerja tak putus2, btw aku dekat sekolah berasrama penuh, so bonding dengan kawan2 lagi kuat. So, kire sibuklah. it was a daily routine till 2007.
Aku ingat lagi selepas paper BIOLOGY yang x berapa best tue (selamat dapat A1 gak hahha), aku demam. So, orang lain tengah nangis sebab farewell kan. aku cakap sabar jap sebab aku nak kemas buku2. Hahaha. Tapi satu yang aku agak menyesal time tue, sebab kan parents semue dah datang nak ambik bawak balik rumah right after last paper. So, macam x sempat nak jumpa semua orang lah. That was one thing that i regret the most because i coudn't bid farewell in a proper manner.

Pernah aku naik kereta dengan cikgu Add Math aku tahun lepas, kitorang pergi attend majlis kesyukuran kawan. Dalam kereta, aku borak2 dengan dia. Die dok bersembang pasal kawan2 universiti dia. Lame x jumpa, kadang2 jumpe dekat seminar, jumpa dekat kursus, macam tu la. 
coincidentally.
dia cakap lah, adat hidup ni memang macam ni. Kawan sekolah, lain. Kawan universiti, lain. 
Kita pergi tempat baru, we make new friends.
Kawan tu ada yang datang, ada yang pergi.
Tapi aku harapkan kawan aku di FARIS PETRA & UTP
selalu melekat di hati.

Perpisahan tu ada dekat mana2 ja, aku redha sebab itu lumrah yang Allah buat.
 Tali kaset yang panjang pun ada penghujung dia, so samalah dengan kita
sebab yang mengADAkan perpisahan tue adalah Pertemuan.

sorry ar bro aku macam touching2 sikit, ada reason aku buat entri ni

Tuesday, May 24, 2011

OF CHANCES AND OPPORTUNITIES.

Assalamualaikum semue :)


Semalam aku bertiga bersama-sama syamsul faiz dengan fareez akmal (wow name penuh lagi aku kasih), kitorang pergi Jaya Jusco Ipoh tengok wayang.
Nur Kasih
btw, aku xpernah ikut pun cerite series dia. Tapi tengok semalam kire faham lah.
Mula2 tue segan jugak lah sebab ye arr anak muda laki lak tu tengok cerite NK. tapi takpe kate nak support local industries. Hahah
So tengok lah. Aku agak terpanar jugak lah dengan cerite tue. Nampak sweet gile bhai Adam ngan Nur. Aku kalau boleh nak jadik macam depa. Memang understanding habis lah. 
Ye saye taw hidup berumah tangga xde la manis sepanjang masa.
 Ada mase bergoncang gak la tangga rumah tue.
 Tapi xnak la jadik macam orang kata apa.
Seblom kawen, bersayang-sayang
Smase kawen, berkompang-kompang
Slepas kawen, berlempang-lempang, bersepak terajang.
Tak nak dowh. Serius xnak.

Aku nak appreciate wife aku to the fullest. 
Ye ar, dengan die je la nanti ko nak share perasaan, luahan perasaan 
and hadapi mase2 pendewasaan bersama2. Kawan karib sehingga ke akhir hayat insyaallah :)

sapekah wanita itu?
tiada siapa yang tahu. mungkin anda yang bace blog ini?
Mungkin. sape boleh kata kan?
tapi reader entry ni mestilah perempuan baru boleh jadi isteri aku.
Gwa nak ada zuriat bro
nak tengok Hafez & Wife Associates nanti.

Pasal peluang ke-2, aku taw bukan semue orang ada chan nak dapa peluang ke-2 ni. Jarang der. we are prone to death at anywhere. My HSE lecturer said, you go to work to die.
it is a hard truth. Dekat mana2 je. Tapi aku harapkan aku berkesempatan untuk balas jasa Parents aku, berbakti dekat family and orang2 yang banyak jasa dengan aku. Nak jaga wife aku and nak tengok anak-anak aku membesar depan mata aku. Yang penting aku nak tunaikan dulu tanggungjawab aku sebaik mungkin.Lepas semue tercapai, Aku redha.


ACCEPT DIFFERENCES.

Assalamualaikum semue :)


Just a reminder to me. have you ever seen a perfect people? The answer is surely Never right? 
A nearly perfect people is a lot but a totally perfect person is none. 
kenapa tetibe bercakap pasal kesempurnaan der? haha
tade pe, saje je teringatkan kisah2 lame aku.

pernah lah aku mengalami masalah susah untuk memahami percakapan lecturer2  aku yang foreigner.
 Aku x kutuk dowh, aku just ikhlas nak bagitahu.
 So, instead perjalanan proses pengajaran dan pembelajaran tue should be laju, aku agak left out sikit sebab nak kena proses dulu the words spoken by some of them. Tapi xdela sampai fail subjek tue sebab ketinggalan dalam memahami subjek tue dalam kelas. Mak aihhh, teruk betul kalau cenggtu.
Tapi macam ko x enjoy la kan?

sampaikan ada sorang lecturer tu, aku ingat sampai sekarang. 
waktu die explain budak macam mahu tak mahu nak dengar.
 Ni macam public lecture bukan yang kelas punye. yang dicompulsorykan waktu tengah malam kadang2, petang2. so macam diwajibkan secara paksa bersahaja. so ada yang suke, ada yang x suke.
 so depa dok bersembang ja la dekat belakang.
tapi lecturer tue tanya, kenapa bising, nada baik jee. x marah pun.

'Is it because you don't understand my accents?'

aku, first sekali dengar terus aku tengok muke die. 
Tiba2 rasa kesian bhai, nampak sangat dia tahu dia ada macam problem sikit lah in giving speech tapi dari apa dia cakap tue, aku dapat agak yang die dah try untuk kasik semue orang faham.
so kadang2 kita kena accept differences among kita. aku pun tade terer mane pun speaking2 ni.
Bau budu lagi. Haha. So, basically sekarang aku macam xkisah dah pun, ko komplen banyak2 at last die jugak yang ngajornye. so, the best way is, kite je la yang ikut rentak dia. :)


AWAL SEM.

Assalamualaikum semue :)


Ha, aku baru bangkit tido sebenarnya ni. Kelas hari ni 1 je. 
Pastue dah pergi jumpa advisor events, update sikit dekat depa tadi. 
pastue blah. 
sampai bilik
Sampai bilik bukak FB, tade ape yang menarik.
 Tutup.
pastue tekan lagu fevret aku sekarang ni, loop sampai mata dah nak terkatup. 
okay katil lah jawabnya.
kat luar cuaca bagus gle kalo nak jogging, tengoklah kalo kol 6 lebih tak ujan, jogging lah kot.
Free gile kan???
awal sem katanya.

nanti masuk minggu ketiga, memang mase tu ko hargai gila2. 
serius beb! ko kalo kata nak tido, xleh nak main redah je. aku tadi tido xset alarm pun. 
aku dah cakap tido lah puas2 sebab nanti, mate ngantuk pun, okayh kene set aalrm untuk 15 minutes je.
 xleh nak demand lebih. 
whoo, scary gile bunyi. aku rasa aku je lah kot macam ni sebab aku involve ngan event. 
so, mase2 yabg orang lain ngah rest. 
kadang2 aku kena siapkan kerja2 event.
 tapi aku suke :)
 sebab it seriously develops ur technical and soft skills bro :)

so macam sekarang aku dah tak tahu nak buat apa, melainkan mendengar lagu, mengecheck email and memikirkan event je. tapi  macam sem lepas jugak, 
Priority aku adalah STUDY :)
semoga sem ni akan jadi lebih baik dari sem-sem sebelum ni :)

Kahwin Awal.

Assalamualaikum semue :)


Hari tue aku sempatlah kan cuti dekat rumah seminggu before aku bukak sem baru. btw, UTP memang pelik sedikit. di kala semue manusia tengah bercuti 4 bulan.Kitorang dak. lambat sikit. Tapi aku xkesah pun, sebab cuti tue aku xdapat pun, kena intern bro. Okay mase cuti yang seciput itu, i do value the hols bro, though untuk 2 hari pertama, aku tido memanjang je kejanye.

Boleh ke kalau aku cakap cuti is equal to kenduri kahwin?

tak tahulah, tapi aku rasa betullah equation tue, sebab rumah aku undangan dah cukup seminggu berderet. Hehs, jimat beras rumah gwa.HAHA.
Tade ah, aku salute lah sebab depa nak masjid kalu :)
cuma aku kadang2 a bit surprised lah sebab ada jugak undangan kahwin tue pasangan pengantin baru belasan tahun :) kirenye awal gile lah kahwin. Aku tengok ada yang x matang lagi. Bukan lah aku nak kata apa pun. Dah name pun jodoh. Kalau dah datang, nak buat camane. Nak tolak2 bukannya boleh dak?
tak tahulah trend zaman dulu kahwin awal dah datang balik ke tak, tapi ramai jugak lah yang kawin dalam umur belasan tahun. aku harap depa dapat bezakan tuntutan nafsu dengan tuntutan agama. A hard truth la sebab kahwin ni menuntut persefahaman sesama pasangan. Kita hidup dengan pasangan bukan sehari dua tapi kalau boleh nak bercerai mati je. Anak muda, Darah Muda. Hidup berdua okay lah lagi, bila dah ada anak. Nak sara keluarga, anak, nnti sekolah anak, susu lampin anak. itu semue duit.

Bukan nak cakap kahwin muda x bagus. Bagus je.
 Tapi yang aku dok dengar, yang mane sekolah, kalau dah kawen brenti. Ilmu tue harta yang paling berharga. Sekarang ni orang yang berijazah pun susah nak keja, kalau kita drop out apatah lagi. Jangan fikir keindahan sebelum, semasa perkahwinan je. Sebab kehidupan selepas berumah tangga tue yang lagiiiii lame. So, for you to have a better and bright future. Prepare yourselves with knowledge. 

pendapat aku la.
itu hak manusia, sape boleh sangkal nak kate itu betul itu salah. 
kadang2 kawen mude ni ada je anak2 semue berjaya. 
Tapi yang aku selalu dok tengok itu dari kaca mata zaman dolu2 la
. Zaman sekarang ni, ada je tapi tak banyak la kot nak jumpe yang kadang2 tue.

Aku pun x sabar gak nak ada pasangan hidup. Kadang2 terfikir gak, sape la nanti yang akan jadi istri aku.Pernah dowh aku terfikir camtue. Ye lah, mane taknya dengan dia lah nanti ko nak share2 cerite, luahkan perasaan. A friend for a lifetime.  X sabar nak merasa hari tua dengan dia. Bersembang2 dengan dia.

Tapi before tue aku ada tanggungjawab lagi, nak bahagiakan parents aku yang mane depa la yang dok bersusah payah besarkan aku. Sebelum aku bahagiakan ajnabi, aku nak bahagiakan dulu ahli keluarga aku.

I've made a time frame and a time line for me when should I be serious about this.
 It's just a guideline back then.
 who knows when i'm going to have marriage life? 
Nobody.
 Time will tell after all.
Sebab kita merancang,yang dekat atas pun merancang. All in all, surely He is the best.

Monday, May 23, 2011

Antara Dia & Saya, Dia Banyak Berjasa

Assalamualaikum semue :)


Die pernah merotan saya, sakit jugak la.
die pernah membebel dekat saya, berdesing jugak la telinga.
die pernah marah saya, naik jugak la temperature.
TAPI
die pernah ajar ABC,
 Allah Bagi Cuti? hee, bukannn. 
Air Batu Campur? Pun bukan. 
Apes Budak Comel? Ha'ah, betul lah tue.

Die pernah ajar 1,2,3 
bile dah besar sikit, ajar tekan kalkulator
dan huruf romawi sampai saya pandai mengeja.
Die pernah bagitau saya ukur lilit bumi, pasal gerhana matahari.
die pernah ajar saya pasal rasul dengan nabi

pernah jugak dia ajar saya sejarah negara, ada yang terhangguk2 tanda xleh masuk otak xnak terima
ajar kontur bumi, tunjuk peta,buat kajian dekat Taman Kurnia Jaya 
Ajar persenyawaan lagi.
 kat sini baru tahu yang orang kawen, ingatkan dorang tido sekatil lepas tue nyawa (nafas) bergabung lalu terhasillah orang ke-3. bukan rupanya. Dushh
yelah kata persenyawaan. rupanya kena bersenggama. 
sorry lucah sikit tapi I dah 21 btw.HAHAH
kat sini jugak kenal Mitosis, Mieosis, Reversed Osmosis
die ajar ape lagi??
ha! walopon mahu tak mahu je untuk ambik tahu. akhirnya tahu yang caj positif-ngatif itu boleh bersatu. tapi takde penghasilan orang ke-3. mereka bersenyawa secara virtual.
kat tempat itu jugak saya boleh sebut Barbiturate, Pottasium Permanganate. 
Pernah tengok kawan kena cubit sebab tersalah sebut MUSYAWWAROH (mesyuarat) dengan MUSAHAQOH (lesbo). padan muke :)
dekat situ jugak aku mule mencintai sastera klasik walaupun penuh sarkastik
pernah belajar pateri - pateri ni. tapi hati tak berapa nak sudi, mintak kawan tolong baru nak jadi.
pernah kenal lukisan ortografik, sesiku L, tapi jodoh dengan dia x lama.
die pernah ajar saya banyakkkk bendaaaaa, tak terhitung and tak pernah rasa boleh nak kira.
dia, dia, dan dia.
siapakah DIA?
die sememangnya karakter yang berbeza-beza
tapi semuenye memengang watak utama
dan inilah dia

CIKGU namanya...

mungkin boleh jadi panggilannya berbeza antara kita
MU'ALLIM
USTAZAH
MADAMME
TEACHER

 tapi peranan mereka semue sama
pernah pendeta guru berkata, sekali dipanggil cikgu. sampai ke mati nama dipanggil dan diingat begitu
antara dia dan saya, dia lagi berjasa

SELAMAT HARI GURU, 
TERIMA KASIH CIKGU

P.S: I LOVE YOU







Name Pun Kehidupan Dak?

Assalamualaikum semue :)


Jam dah menunjukkan pukul 7.42 am kan? tapi kelas aku start pukul 2 petang btw. HAHA. So i have an ample time to update my blogspot. Okay, memandangkan kalo korang tengok enty aku, bulan APRIL was zero. kenapa aku pakai past tense? sebab it was ago. have happened and it won't return back to you. teringat cuti semester yang habis semalam, mase dekat rumah dok ngajor adik2 aku pasal beza past/present/partcipile tense. lepas tue kena revise balik pendidikan agamai islam, geografi, sejarah, mathematics selamat bukan science hehe balik. Demi adik2, abang pun sanggup je ler. kate belajar sekolah SBP, masuk UTP lagi. tapi tanya soalan form 2, form 3 senyapppp je. mane boleh bro! maruah tue derr. so, gwa pun study laa, mane ko nak ingat benda2 cenggitu after 7 years you've left them all. tapi kalau bace balik, dapat je trigger sebab geografi, math, sejarah, bi tue macam faveret subjek gak la. just nak bagitahu kenangna lame la, ngeee Geog dengan Sejarah dari form 1 sampai form 5, gwa xpernah dapat B bro. ngee. masuk upper form gwa baru leh tambah BI ngan Modern Math and PAI. paling hancur BIO la. okay2 cerite lame2. HAHA. Tarik balik.

okay bulan APRIL was a zero entry month. Sebab status "it's complicated" aku time tue lah. hectic kemain dowh! kalau boleh aku nak buang je bulan APRIL dalam kalendar tue ke laut. biar xde bulan april. orang pandai bercakap. lol! kalau xde bulan 4, gwa memang mude sentiasa la der, sebab birthday gwa bulan 4. okay lawak hambar sekejap.

Nak tanya korang pernah x dalam hidup korang happy memanjang? xde kan? even orang kaya pun kalau nak ikut kalau harta dah berjuta2, pun masih ada masalah. aku ada terbace kata2 seseorang even raja pun nampak megah dekat luar istana dia, tapi istana tue macam neraka dunie. tak tahulah camane neraka die tue. tapi if i will be given a chance to be someone, first sekali aku tolak jauh2 jadik raja. tak kenal sape buat ape gak. connection and social networking was a privilege for me derr. so nak katanya hidup ni ada masa pasang surutnya. kadang2 ko happy, kadang2 nak nangis pun ade due to certain hardships that you might face. hardship yang kau nak tekankan dekat sini adalah bukan hardship kite budak UTP hujung bulan. Scholar dah kering, maggie memang hot stuff ah dekat UTP ni. wow! main kasar bang? ngee. bukanlah itu kesusahan secara berjemaah. ko lapar, aku pun lapar jugak.ngeee. meh aku nak kabo kat ang, a very hard truth. Kebenaran tue ada yang pahit. Pahit kopi ko bole tambah gula, pahit hidup ko akan ingat sampai ke tua. and die memang sometimes berguna sebab it will act as an alarm to remind you that not to do those mistakes again.

So, aku nak ucap thanks dekat sape aku tak tahu sebenanrnye ni. erm, first sekali dekat ALLAH la terutamanya, pastue dekat pihak UTP jugak sebab bagi cuti. Tapi cuti tue kalau kasi panjang sikit aku lagi berterimeeee kasih. 10 hari punggung pun x panas lagi dekat rumah pacik. tapi hehehe 10 hari pun okay la jugakkk kalau nak compare dari tade langsung. Sebab, cuti tue macam treatment untuk aku muhasabah balik pasal kekecewaan aku last semester. i do value holidays sebab mase pendek dengan family pastue ada mase gak untuk aku rewind balik pasal kejadian2 di UTP ni. btw korang jangan fikir pelik2 ye pasal kejadian2, maksud2 aku perkara2 yang aku lalui dekat utp lah may it be in term of studies or co-Q lah. so, macam luka2 hati tue cureable lah balik. tapi waktu aku belajar Malaysian Studies last sem, teringat dekat phrase ni and die memang betul pun. tapi ni bukan sebijik2 la aku extract dari buku text tue. tapi intipatinya cenggggni arr.

Peristiwa pahit meninggalkan parut yang dalam, dan it's not impossible for them to bleed again.
mintak2 luke lame x berdarah merah lagi. kalo kaler putih,pink, hijo aku boleh terime. :)
okay chow.
entry a bit panjang sebab nak lepaskan gian :)

Difficult ? YES. Impossible? NO.

Assalamualaikum semue :)

[Difficult? Yes. Impossible? No]
okay hari ni aku nak bercerite sikit pasal kisah lame la jugak ni, bulan lepas. memandangkan aku dah 3rd year, so hidup agak sesat barat sikit mencari placement untuk intern. gwa tengah buat ape pun, terkadang kotak minda seperti diusik, tangkal hati bagai disentuh dengan persoalan, ke mana hala tuju aku untuk intern ni. ceeee, as usual. ayat mesti flowery. TT

so, semester lepas aku rasa xdela sibuk sangat study, timing die chanteq dah pun. cume disebabkan ada bnyak projek dan event yang aku sendiri carik. maka the life was a hectic a bit but still tolerable lah kot. cume aku pernah ingat la bro, dah aku pukul 1 pagi, 2 pagi aku masih lagi entah ke mana x balik bilik sebab settle tue settle ni. pernah jugakla berminggu2 aku terpaksa bangun awal subuh, and lepas subuh terus start buat homework. sebab malam memang xsempat habis bro. uhuk2. btw, bukan la nak kata aku sebelum ni lambat subuh ke hape. ko paham la kan? tetibe suara aku yang dok menaip ni bertukar serius.
HAHA

tapi all in all, aku xernah kisah pun sebab aku dah janji dulu, priority aku belah mane2 pun memang study. so aku xpernah nak merungut ke kenapa aku diciptakan oleh ALLAH untuk kena bangun awal pagi, stay up sampai 4,5 pagi sebab aku nak cakap pun x reti. die memang pahit la nak kena stay up sampai ko lembik, pastue bangun besok eye bag ko memang puffed macam belon tapi bile ko kenang balik die macam kenangan pahit campur manis2 sikit.

tapi aku dapat rasakan la, semue orang dah feel benda ni kan? so ini bukan perkara ajaib pun sebenarnya tapi bagi aku, it's a bit miracle ah bro. sebab aku kalau nak ikut kudrat, kalo dekat rumah pukul 10 PM tue aku dah padam dah. Pernah sem lepas gwa a bit give in to the fate lah kot, as time passes by, i'm a bit weary and from time to time it's getting worse sampai gwa cakap dekat diri gwa follow the  flow ja pez, kata hati kecil. ko sekarang macam humanic robot. aku penat pun, aku buat je keja event, study. aku compalint2 pun, at last kalau kata assignment kena hantar besok, text speech kena hantar besok, tentatif kena hantar besok, Besok jugak la ko kena hantar. so, hati mengomel manja tapi tangan kena siapkan jugak. memang x elok ye adik2 sebab untuk aku maintain stamina satu hari, bayangkan sebelah pagi sahaja gwa sudah hirup 3 cup of coffee and 1 cup of tea. and super marvellous memang haibattt. ko memang jadik hantu sampai ke malam.

tapi kalau sesape bace entry ni, aku bukan orang rajin ye. ini dah memang lumrah students btw. aku rasa ini semue orang dah lalui benda ni dengan mekanisme yang berbza2. Pernah dekat sekolah aku dulu, ada master studies aku ni kami sekelas, die x tido satu hari penuh. dia masuk kelas memang stay macam patung dekat dalam tokong tue, x bercakap xbagi respons. bile kitorang tanya, die cakap tubuh letih sebab 1 whole day x tido sebab study. aku kalau diberi peluang, erm heeee xpelah kot. aku pakai cara lain ngeee

tapi konklusinye gwa nak cakap
was it difficult for you before fez?? 
Veryyyyyyyy YESS
was it impossible after all???
Noooooooo

sebab you may push yourself beyond ur limit tapi gwa nasihatkan lah, sometimes ada cara better lagi yang anda boleh buat. make a good time management, perhaps it will ease you a bit. tapi aku ni pemalas sikit bab2 time management. kena belajar ni.heheh
kite, kalau nak boleh saje buat apa2 yang kite nak. sometimes orang nak ada catalyst or driving factor baru die laju. so, masing2 ada cara masing2 tapi all in all benda susah dekat dunia ni ada solusi die cume the way you counterback sometimes would be tough for you but after all, you just can do it. Have faith to God and may He grants you guts to face all this worldly matters. ngeee

chow!


Sunday, May 22, 2011

Lame Betul Nih!

Assalamualaikum semue :)


[Belakang tu bapak aku, yang kecil cun molekk tue, heheh aku]

whoa! lame dak aku x update dekat sini? idea gwa berlambak2 bro tapi memandangkan yelah, mase mak ayah gwa anta masuk UTP dulu (tahun 2008), depa pesan suruh study banyak2, tade lakk depa pesan suh update blog manyak2. maka gwa sebagai anak soleh, akur dengan arahan. ingkar kang dapat tulah! wah, tahap raja segala bro parents gwa. ermm, bukan tahap raja, atas lagi. muahahaha.

btw, aku baru balik cuti seminggu sempena semester break. 2 minggu sebelum tue aku struggle untuk final exam. keluar masuk dewan je keja gwa bro. 3 minggu sebelum tue aku wat prep untuk final.heee kire rejin lah tue.

btw, idea ada banyak sebenornye, tetapi gwa agak keletihan sebab tadi sprint jauh kot. Dari Kelantan ke Perak. berapa ribu kilometer gwa pecut tadi. So, bagi mase gwa rest dulu, nanti kalau dah fresh gwa update yerrr~~ (ade ke yang tunggu entri aku btw ==' , )

okay gwa chow chin chau dulu bro!