Thursday, June 23, 2011

A WAY TO GO: S.KOREA

Assalamualaikum semua :)



Hehe
KOREA
yes, tempat yang aku betul-betul nak pergi :)
Aku suka culture and historic value yang ada dekat Korea.
cara depa address orang pun sangat honorifics.
yes, Definitely KOREA :)

CLUE-LESS.

Assalamualaikum semua :)


Aku tak tahu nak tulis apa sebenarnya ni bro. Memang keringgg idea sudah. Dah lame aku mengadap letop ingat nak update apa yang patot. tapi lame aku tenung, makin hilang idea Huhuhu.
So end up, dok diam, dengar lagu kojap, ingat nak ambik inspirasi. Cuba berimaginasi tahap tinggi tapi uhuhuhu gwa xleh pikir ape2 gak untuk entry ni weyh!
Damn ar.
Serious otak aku macam kosng sajakk.
Aiyakkk.
Tapi hobi aku suka menulis dow, so aku kena gak menulis at leastdekat buku untuk lepaskan gian.
Seblom2 ni banyak je aku nak bagitahu korang weyh, tapi separuh jalan aku mati idea, then gwa save as a draft dulu. HUHUHU
Okay, nak layan lagu lagi
Kalau ade idea, aku datan update lagi k
Bye :)

Tuesday, June 21, 2011

WATER AND ITS AFFECTION!

Assalamualaikum semua :)


Haa, dolu2 aku penah macam usha2 blog The Other Khairul. blog yang sangat best. :) Kadang2 nak tergelak terguling sorang2 pun ade, sebab dia suka menyakat budak pompuan :)
Nice arr.
Dia ada share tips bila kita sedih, marah ke, penat ke. aku x ingat semua benda yang dia ulas tapi based on theory dia la, the best way is MANDI :)
theory am tetapi applicable doe :)
memang kalau mandi rasa macam fresh gila and segar. Erm, btw fresh and segar tu same je kan? Abaikan.
So, aku pun sekarang kalau ada chan lebih sikit aku memang melama-lamakan mandi daalm bilik air :))) Hehehe
Tapi aku sekadar mandi dan mencuci badan, menyental daki dan menyampoo rambut jerrrr. 
Not more than that, yes not more than that :)

So, aku ada habit baru (tetapi tertakluk kepada terma dan syarat sebab sekarang aku agak freee) nanti bila dah intern tadenye aku tengah2 dekat tempat kerja. 'Eh eh boss, saya nak segarkan badan sekejap ni, nak pi mandi'. Whooowowow, Mam Ko!!!
okay bye penat meracau

WHOA! ATTITUDE OF LAZINESS!

Assalamualaikum semua :)


Jarang betul kan aku update blog? Ehehe, Malas aku ni tak tahu la derr tahap apa. Serius kentang gwa cakap, malas memang malas habis ni. Kalau ada ubat nak hilang rasa malas ni, lame dah aku telan.
So,malam ni aku macam tergerak nak update sikit blog aku ni. Sebab aku rasa menulis ni memang hobi aku kot, walopon tade orang bace.
 HAHAHA

Aku rasa la sem lepas, aku tade la malas macam sem ni.Memandangkan ni dah week ke-3..erm ke week 4 eh naik sem baru? Haha x kisah la, minggu lepas baru ada tutorial so macam rajin lah sikit tapi aku xstart study sepenuhnya lagi ni. Kalau seblom2 tu, hareeeeem aku memang x buat apa. Aku tido jeee. 

So, insyaallah statrting from now aku cuba carik balik semangat nak study.
INSYAALLAH

P/S : Sekarang tengah addicted dengan lagu Usher-MORE tue. lagu tu tade la baru sangat tapi apa yang aku suke lirik dia memang bermakna derrr.
Antaranya, dia cakap :
1) Gonna Push It To The Limit, Give It More
2)Best when under pressure with second's left I show up.
3) Never quittin' on believen' that.

tiga ayat tu aku buat status dekat G-Talk aku, semangat lah sikit nak buat kerja :)))
I'm moved with the song :)))

Saturday, June 18, 2011

KO PEMALAS!

Assalamualaikum semua :)


aku dah lama x update blog walopon rasa kadang2 nak update jugak, idea takde pulak. Sejak bukak sem baru ni, hujung bulan May lepas, aku x rasa aku semangat ayam lagi ni. Aku asyik malas-malasan je. Semalam plan nak basuh baju, tapi xjadi lagi.
Hari ni siapkan resume, update apa yang patut sikit, tinggal gambar je lagi. Pastue boleh hantar dekat company2.
Aku tak tahu penyakit apa entah ni, tapi  ada masa senggang sikit je, memang aku tido.
okay
ni saje wat testing ambik mood nak berblog kembali
papai!

Sunday, June 5, 2011

HIMNAE & JIA YOU!

Assalamualaikum semue :)


To be a multi-tasking guy is one of my missions this semester. 
Alhamdulillah dengan weekend yang extra sehari ni sebab keputeraan YDP Agong, kira boleh lah aku recover momentum aku yang merudum di awal sem ni. Haha.
Insyaallah start hari ni gwa cuba jadi multi-tasking and cuba jugak nak jadik orang yang boleh work under pressure. 
Insyaallah aku semangat dan semoga jugak Allah sentiasa tolong aku. Though i am a sinner. Hopefully Allah grants my wishes and assist me in my daily life.
Aku akan cube kerja keras lagi sem ni. kerja keras untuk pelajaran dan juga event!
Yes!