Sunday, November 27, 2011

BULAT SEPERTI BOLA.

ASSALAMUALAIKUM WBT =)

Erm bola bulat ke? Bukan sfera ke? Yang mana2 lah. Tapi kalau ikut sceince wise, it's a sphere I guess. Hehe. Saje je nak update sikit selepas tengok bola dekat kedai siam tadi. Tak habis pun, I have to go back home early. Nak siapkan kerja sikit. Esok nak kerja hari ni baru nak buatkan. Budaya Last Minute. Nanti akan dibincangkan in next entry ngehehe. Honestly, bukan Melayu je ada adat last minute2 ni ye. Kawan aku dari Africa pun cakap kat sana pun sama. It's global and worldwide kut. Hehe.
Just a moral lesson that we got after the match between Bahrain and Malaysia just now. At first we're leading and a chance to win the game is about to become brighter tapi itulah untung nasib kita ni sape tahu? At last milik Bahrain. Just so you know that, selagi ada masa there's nothing you can expect to win as the chances for each team to lead tue ada lagi. Hoping to win is one thing, to strive for it is another thing. Tapi, in overall our Harimau Muda is good enough in South East Asia region ni and I am proud of all the players-lah. Salute-lah! Kita yang menonton ni sorak and komplen je reti. Yang dekat padang tuh berpeluh sakan lari tak henti2. Diorang punya penat kita mana tahu kan, but I know what they did is to their fullest already.
Tapi in conclusion, hidup ni macam bola lah. Kadang2 ko sepak stret nak masuk gol dah, tapi bola tu melencong ke arah lain. Heading kuat sikit pun kadang2 xleh. Erk, apa aku cakap ni. Tiba2 rasa loser pulak. =(

3 comments:

susulemakmanis said...

menag kalah adat permainan..btw,salam kenalan=)

fez ismail said...

Betul tu :) Apa yang lagi penting semangat kesukanan tu hehehe. Salam perkenalan jugek :)

eva said...

alaa... biasalah.. yang penting jgn bhenti beri semangat..